Winnaars World Press Photo in Nieuwe Kerk Amsterdam

Vrijdag 14 april opent in de Nieuwe Kerk in Amsterdam Wold Press Photo 2017, de jaarlijkse grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd ter wereld. Het is de 60e editie, met wek van 45 prijswinnaars in acht categorieën. De tentoonstelling is in de Nieuwe Kerk te zien tot en met zondag 6 juli; daarna gaan de foto’s op tournee langs 45 landen.

De Turkse fotograaf Burthan Ozbilici (Associated Press) maakte de Beste Foto van het Jaar: de moord op de Russische ambassadeur op 19 december in Ankara. Voor deze editie stuurden meer dan vijfduizend fotografen uit 125 landen ruim 40.000 foto’s in voor de categorieën Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. Onder de winnaars zitten dit keer geen Nederlandse fotografen. World Press Photo is een onafhankelijke non-profitorganisatie, in 1955 opgericht door de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten. De organisatie zetelt in Amsterdam.

Lees ook:World Press Photo 2014
Lees ook:Prins Constantijn reikt World Press Photo 2014 Award uit
Lees ook:World Press Photo 2010
Lees ook:Prins Constantijn reikt World Press Photo 2010 uit
Lees ook:World Press Photo 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>