Prins Constantijn reikt World Press Photo 2010 uit

Zaterdagavond 7 mei 2011 heeft prins Constantijn in Amsterdam de World Press Photo 2010 uitgereikt (2014: klik hier). De prijs gaat dit jaar naar de Zuid-Afrikaanse fotograaf Jodi Bieber voor haar foto van een 18-jarige Afghaanse vrouw die door haar man zwaar werd verminkt omdat ze na huiselijk geweld bij hem was weggelopen. Bieber kreeg 10.000 euro en een nieuwe camera. Ze won al acht keer een World Press Photo.

Prins Constantijn is beschermheer van de stichting World Press Photo. De meest prestigieuze fotografiewedstrijd ter wereld werd in 1955 opgericht door de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten.  die zich inzet voor persvrijheid en werk van persfotografen. De prijs werd voor de 54e keer uitgereikt. De winnende foto’s in tien categorieën zijn tot en met 19 juni te zien in de Oude Kerk in Amsterdam.

Lees ook:Prins Constantijn reikt World Press Photo 2014 Award uit
Lees ook:World Press Photo 2014
Lees ook:World Press Photo 2010
Lees ook:Winnaars World Press Photo in Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:World Press Photo 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>