World Press Photo 2014

Vrijdag 18 april opent in de Nieuwe Kerk in Amsterdam Wold Press Photo 2014, de jaarlijkse grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd ter wereld (2015: klik hier). De tentoonstelling telt ruim 150 persfoto’s van 53 prijswinnaars in negen categorieën: Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven, Algemeen nieuws, Hard nieuws, Natuur, Geobserveerde portretten, Geënsceneerde portretten, Sport en Sportachtergronden. De foto’s zijn gemaakt in 2013.

Winnaar dit jaar is de Amerikaan John Stanmeyer met ‘Signal’: een foto van Afrikaanse immigranten op een strand bij Djibouti die met hun mobieltjes een signaal trachten op te vangen uit buurland Somalië. De foto’s hangen tot en met 22 juni in de Nieuwe Kerk en reizen daarna de wereld rond. Na vijftien jaar is World Press Photo weer terug in de Nieuwe Kerk. World Press Photo is een onafhankelijke non-profitorganisatie, in 1955 opgericht door de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten. De organisatie zetelt in Amsterdam.

Lees ook:Winnaars World Press Photo in Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:Prins Constantijn reikt World Press Photo 2010 uit
Lees ook:Prins Constantijn reikt World Press Photo 2014 Award uit
Lees ook:World Press Photo 2012
Lees ook:World Press Photo 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>