World Press Photo 2012

Vrijdag 20 april 2012 opent in de Oude Kerk in Amsterdam Wold Press Photo 2012 (editie 2014: klik hier). De tentoonstelling is er te zien tot met met 17 juni en daarna in een honderdtal steden over de hele wereld. World Press Photo is een onafhankelijke non-profitorganisatie, in 1955 opgericht door de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten. De organisatie zetelt in Amsterdam. De Spaanse fotograaf Samuel Aranda is de winnaar van World Press Photo 2012, de grootste en meest prestigieuze fotowedstrijd ter wereld. De jury bekroonde vond foto van rellen in Jemen de beste persfoto van 2011.

 

De foto toont een gesluierde vrouw die een gewonde man in de armen houdt. Aranda maakte de foto op 15 oktober voor de New York Times. de jury vond de foto voor de hele regio spreken: ‘Hij staat voor Jemen, Egypte, Tunesië, Libië, Syrië, voor alles wat zich afspeelt in de Arabische Lente. Maar hij laat ook de intieme kant zien van wat er is gebeurd. De Nederlandse fotograaf Rob Hornstra won de eerste prijs in de categorie Kunst & Etntertainment voor een foto van een orkestje in een restaurant in de Russische stad Sotsji aan de Zwarte Zee. Ton Koene won de tweede prijs voor een fotoserie van een rekruut van de Duitse trainingsmissie in het Afghaanse Kunduz.

Lees ook:Prins Constantijn reikt World Press Photo 2014 Award uit
Lees ook:Prins Constantijn reikt World Press Photo 2010 uit
Lees ook:Winnaars World Press Photo in Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:World Press Photo 2010
Lees ook:World Press Photo 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>