Prins Constantijn reikt World Press Photo 2014 Award uit

Zaterdag 25 april reikt prins Constantijn in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam de prijs uit voor de World Press Photo van het Jaar 2014. Het is de meest prestigieuze internationale prijs voor fotojournalistiek. Winnaar dit jaar is de Deense fotograaf Mads Nissen, met een intieme foto van een Russische homopaar. Volgens de jury gaat het beeld niet louter over homoseksualiteit, maar over liefde als een globale kwestie.

Voor deze 58e editie van World Press Photo zonden 5.692 fotografen uit 113 landen in totaal 97.912 foto’s in. Sinds 18 april zijn de winnende foto’s te zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, tot en met 5 juli. Daarna reist de tentoonstelling langs 100 steden in 40 landen. Prins Constantijn is sinds 2008 beschermheer van World Press Photo. De stichting zetelt in Amsterdam, ondersteunt en bevordert wereldwijd fotojournalistiek en zet zich in voor vrijheid van informatie.

Lees ook:Prins Constantijn reikt World Press Photo 2010 uit
Lees ook:Winnaars World Press Photo in Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:World Press Photo 2014
Lees ook:World Press Photo 2012
Lees ook:World Press Photo 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>