Bijeenkomst nabestaanden met koningspaar

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn aanwezig bij een besloten bijeenkomst voor nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp, maandagmiddag in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Premier Mark Rutte en de ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) zijn ook aanwezig, net als de staatssecretarissen Wilma Mansfeld en Jetta Klijnsma, KLM-directeur Camiel Eurlings en de vicepresident van Malaysia Airlines Europe, Huib Gorter.

Het Congrescentrum is met veel zwarte schermen afgezet. De nabestaanden kwamen uit het zicht van de media naar binnen. In Nieuwegein staan naast Nederlandse journalisten tientallen cameraploegen uit andere landen. De bijeenkomst begint met een informatief gedeelte, waarin de premier aan het woord komt, gevolgd door vertegenwoordigers van Slachtofferhulp en het Landelijk team Forensische Opsporing (LTFO). Daarna splitsen de aanwezigen zich op in kleine gespreksgroepen. Daarbij zijn de koning en de koningin en leden van het kabinet aanwezig. De bijeenkomst duurt tot circa 16.00 uur. Naar verwachting legt de premier na afloop een korte verklaring af.

Lees ook:Nationale Herdenking MH17 in de RAI
Lees ook:Minuut stilte en Stille tocht vliegramp MH17 in Amsterdam
Lees ook:Dodenherdenking bij Nationaal Monument op de Dam
Lees ook:Woensdag 23 juli dag van nationale rouw
Lees ook:Dodenherdenking: Nationale Herdenking 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>