Nationale Herdenking MH17 in de RAI

Maandag 10 november vindt de Nationale Herdenking voor de vliegramp met vlucht MH17 plaats in de RAI in Amsterdam. Daarbij zijn 1.600 nabestaanden aanwezig, onder wie tientallen uit het buitenland. Ook komen er zo’n 150 familierechercheurs en een groot aantal begeleiders van Slachtofferhulp. Koning Willem Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, prinses Margriet, haar man Pieter van Vollenhoven en alle leden van het kabinet wonen de ceremonie bij.

De herdenking is besloten, maar wordt vanaf 12.50 uur rechtstreeks uitgezonden op NPO1. De vorm van de ceremonie is bepaald na gesprekken met de nabestaanden. Drie van hen komen aan het woord en een nabestaande leest een gedicht voor. De premier spreekt namens het kabinet. De namen van alle 298 slachtoffers worden opgelezen door circa 30 nabestaanden. De muziek wordt verzorgd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor. Een aantal artiesten zingen een song: zo zingt Marco Borsato ‘Voor altijd‘ en Glennis Grace ‘I was here‘. Een hoornblazer van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht blaast de Last post.

Lees ook:Bijeenkomst nabestaanden met koningspaar
Lees ook:Westerbork leest de namen van 102.000 Nederlandse Holocaust-slachtoffers
Lees ook:Vlag halfstok tijdens herdenking Apeldoorn
Lees ook:Alphen aan den Rijn herdenkt schietpartij in Ridderhof in 2011
Lees ook:Nationale Herdenking 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>