Nederland in diepe rouw

Nederland is in diepe rouw vanwege de vliegramp in Oekraïne. Een Boeing 777 was onderweg van Schiphol naar Maleisië en stortte neer in de buurt van de stad Donetsk. Onder de 295 inzittenden waren zeker 173 Nederlanders. Premier Rutte kwam meteen na bekend worden van de ramp terug van vakantie. In Den Haag is een crisisteam bij elkaar. Alle vlaggen op overheidsgebouwen van het Rijk, de provincies en gemeenten en de Nederlandse ambassades hangen halfstok.

Langzaam maar zeker krijgen de slachtoffers een gezicht. Onder de doden zat Eerste Kamerlid Willem Witteveen (PvdA). De vooraanstaande aids-onderzoeker Joep Lange zat vrijwel zeker ook aan boord, samen met een aantal collega’s. Ze waren op weg naar een internationale aids-conferentie in Melbourne. In meerdere gemeenten doen namen de ronde van mensen die waarschijnlijk aan boord waren. Op internet zijn meerdere condoleanceregisters geopend. De intocht vande Vierdaagse vrijdag in Nijmegen zal sober, zonder muziek, verlopen. Om 20.00 uur wordt op Plein ’44 een minuut stilte gehouden. 

Zie ook: Opstelten: eerste prioriteit naar nabestaanden

Lees ook:Relus ter Beek: de man die dienstplicht afschafte
Lees ook:Máxima mag koningin heten
Lees ook:Nicolette Kluijver en Angela Groothuizen varen Aidsfonds Liefdespont op Wereld Aids Dag
Lees ook:Metropole Orkest voorlopig gered
Lees ook:Vuurwerk tijdens jaarwisseling steeds minder vanzelfsprekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>