Woensdag 23 juli dag van nationale rouw

Woensdag 23 juli is een dag van nationale rouw. Dat heeft premier Mark Rutte aangekondigd. De laatste dag van nationale rouw in ons land was bij de dood van koningin Wilhelmina in 1962. Op alle overheidsgebouwen hangt de vlag halfstok, op verschillende momenten op dag worden klokken geluid, evenement passen hun programma aan en op meerdere plaatsen zijn herdenkingsactiviteiten. Woensdagmiddag komen de stoffelijke overschotten van de eerste slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne aan op vliegbasis Eindhoven, vermoedelijk rond 16.00 uur. De koning en de koningin, de premier en vicepremier Lodewijk Asscher zijn bij de aankomst aanwezig.

Ook zijn er vertegenwoordigers van andere landen die slachtoffers betreuren en andere hoogwaardigheidsbekleders. Vijf minuten voor het vliegtuig met de eerste slachtoffers landt, luiden klokken. Na de landing klinkt een trompetsignaal en wordt 1 minuut stilte ion acht genomen. Iedereen kan zich hierbij aansluiten. meldt het ministerie van veiligheid en Justitie. Burgers zijn niet verplicht hieraan mee te doen, maar van het kabinet wordt het wel verwacht. Evenementen en winkels mogen zelf bepalen hoe ze met de nationale rouw omgaan. De lichamen worden vanuit Eindhoven in colonne onder politiebegeleiding overgebracht naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. De route staat nog niet vast. Bij de kazerne arriveerden dinsdag vrachtwagens met koelcontainers om de stoffelijke overschotten in te bewaren. De stille tocht woensdagavond in Amsterdam gaat definitief door.

Lees ook:Herdenkingsactiviteiten dag van nationale rouw
Lees ook:Nationale Herdenking MH17 in de RAI
Lees ook:Herdenking slachtoffers bloedbad Alphen
Lees ook:Bijeenkomst nabestaanden met koningspaar
Lees ook:Minuut stilte en Stille tocht vliegramp MH17 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>