Minuut stilte en Stille tocht vliegramp MH17 in Amsterdam

Op Facebook is een actie gestart om op woensdag 23 juli in Amsterdam een stille tocht te houden ter nagedachtenis van de slachtoffers die zijn omgekomen bij de vliegramp in Oekraïne. De tocht start om 20.00 uur op de Dam. Het is de bedoeling dat de route loopt over het Rokin, Munt, Vijzelstraat (langs de burgemeesterswoning), Weteringschans, Leidseplein en Nieuwezijds Voorburgwal. De tocht eindigt circa 23.00 uur met 1 minuut stilte op de Dam.  De organisatie is op dit moment druk bezig de nodig vergunningen voor elkaar te krijgen.

Update: woensdag is een dag van nationale rouw.

Maandagavond 21 juli probeert de Amsterdammer Menno Köhler zoveel mogelijk mensen op het Museumplein bijeen te krijgen voor 1 minuut stilte. Niet alleen om te herdenken, maar om ‘ze in Den Haag wakker te schudden’, meldt hij op Facebook. middag was in bijeenkomst een besloten bijeenkomst met nabestaanden in Nieuwegein, in aanwezigheid van de koning, de koningin, de premier en een aantal leden van het kabinet. Op veel plaatsen in het land zijn inmiddels al op kleine schaal herdenkingen en samenkomsten geweest en op festivals en sportevenementen werd 1 minuut stilte gehouden. Ook de komende dagen worden er vaal activiteiten georganiseerd op scholen, in kerken en bij sportclubs. Bij geïmproviseerde gedenkplekken groeien zeeën van bloemen, tekeningen en kaarten, in gemeentehuizen liggen condoleanceregisters en overal in het land worden herdenkingsdiensten en stille tochten georganiseerd. In Rotterdam begint maandag 21 juli om 19.00 uur een herdenkingstocht vanaf het Schouwburgplein.

Lees ook:Herdenkingsactiviteiten dag van nationale rouw
Lees ook:Herdenking Pim Fortuyn
Lees ook:Stille tocht door Rotterdam voor doodgestoken Wesley
Lees ook:Stille tocht in Almere voor grensrechter
Lees ook:Bijeenkomsten in Nederland rondom terreuraanslagen Parijs

1 Reacties // Reageer

One thought on “Minuut stilte en Stille tocht vliegramp MH17 in Amsterdam

  1. Hillie

    Wat fijn die saamhorigheid van de mensen. Laten zien dat we om elkaar geven maar bovendien dat het geweld moet stoppen. We zijn nu eens een keer niet passief, vinden dat het zo niet langer kan, kijken niet lijdzaam toe.
    Misschien moeten we dat eens wat vaker doen????

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>