Lampionnenoptocht Vught

Dinsdag 20 november 2012 is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Dan organiseert Amnesty International in samenwerking met de gemeente Vught voor het eerst een lampionnenoptocht. De tocht is ook ter nagedachtenis aan het beruchte kindertransport vanuit Kamp Vught naar Sobibor in 1943. Alle basisscholen in Vught hebben hun medewerking toegezegd. De kinderen ontvangen een lampion en belangstellenden zijn welkom om mee te lopen.

Voorafgaand aan de tocht houdt oud-gevangene van Kamp Vught Ernst Verduin een toespraak. Zijn zusje Wanja overleed in februari 1944 in Kamp Auschwitz. Ook de burgemeester van Vught levert een bijdrage. Bij de afsluiting laten zij symbolisch een droomballon op. De ontvangst is vanaf 18.30 uur op Landgoed Huize bergen aan de Glorieuxlaan 1. DHet programma begint om 19.00 uur. De route loopt van het landgoed via het Reeburgpark richting station. Bewoners langs de route is gevraagd kaarsjes voor het raam en in de tuin de plaatsen. Verschillende bedrijven leveren vrijwilligers en sponsoren de tocht.

Lees ook:Stille tocht naar Auschwitz Monument
Lees ook:Herdenking Auschwitz
Lees ook:Kamp Amersfoort vergeten stukje Holocaust
Lees ook:Auschwitz Herdenking 2010 in Amsterdam
Lees ook:Westerbork leest de namen van 102.000 Nederlandse Holocaust-slachtoffers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>