Herdenking Auschwitz

Zondag 25 januari 2009 is voor de 53e keer de jaarlijkse Auschwitz Herdenking in Amsterdam met een stille tocht vanaf de Boekmanzaal in de Stopera door de binnenstad naar het ‘Nooit Meer Auschwitz’ monument in het Wetheim Park (2013: klik hier). Met deze herdenking wordt herdacht dat het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op 27 januari 1945 werd bevrijd.

Er was van tevoren wat trammelant of criticasters die meededen aan een betoging tegen de bezetting van de Gaza-strook door Israël, eigenlijk nog welkom waren. Zo vroeg het Nederlands Auschwitz Comité of de SP’er Harry van Bommel thuis kon blijven. Hij blijft weg.

Lees ook:Stille tocht naar Auschwitz Monument
Lees ook:Auschwitz Herdenking 2011 in Amsterdam
Lees ook:Auschwitz Herdenking 2010 in Amsterdam
Lees ook:Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam
Lees ook:Holocaust/Auschwitz Herdenking 2012 Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Herdenking Auschwitz

  1. bosrabed

    Verschrikkelijk, nooit meer Auschwitz, wat moeten deze mensen geleden hebben.
    Wat zullen deze mensen nu lijden bij het zien wat het eigen volk bij de Palestijnen aanricht.
    Vrede op aarde!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>