Aanleg protestbos begonnen

Zaterdagochtend 17 december In het natuurgebied Bolgerijen-Autena bij Vianen zijn de eerste bomen geplant van het protestbos ‘Bos van Groeiend Verzet’. De aanleg van het bos is bedoeld als protest tegen de nieuwe natuurwet van staatssecretaris Bleker. Door de bezuinigingen stonden de plannen voor dit bos onder druk. Daarop riep de Partij voor de Dieren (PvdD) particulieren op om een boom voor het bos te bestellen. Het radioprogramma Vroege Vogels ondersteunt de actie, die binnen een week 22.500 bomen opbracht.

Marianne Thieme van de PvdD plantte de eerste boom. Een paar honderd deelnemers van de actie waren aanwezig om zelf een boom te planten. De aanplant gebeurt onder verantwoordelijkheid van Het Utrechts Landschap. Het nieuwe bos zal vooral bestaan uit iepen en essen: soorten die steeds minder in Bossen voorkomen. De locatie moet een schuilplek worden voor dieren in de ecologische verbindingszone in het gebied. In de buurt is een ecoduct over de A2.

Lees ook:Nationale Boomfeestdag 2012
Lees ook:Nationale Boomfeestdag 2011
Lees ook:Anne Frankboompje in tuin Witte Huis
Lees ook:Boskoop uitpluizen op boktor
Lees ook:Lint van bomen geplant in MH17-herinneringsbos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>