Boskoop uitpluizen op boktor

Vandaag is de inspectie van boomkwekerijen in Boskoop begonnen, waar mogelijk de Oost-Aziatische boktor rondwaart. De minister van Landbouw, Gerda Verburg (CDA) besloot tot drastische maatregelen, omdat deze insect zeer schadelijk is voor bomen en planten. De Tweede Kamer steunt de manier waarom ze de boktor wil bestrijden. Rond het bedrijf waar de boosdoeners werden gevonden, is een bufferzone van twee kilometer ingesteld. In een straat van honderd meter zijn alle bomen en struiken vernietigd.

 

Kwekerijen binnen die straal mogen niks verkopen zolang de inspectie niet is langs geweest. De inspecties nemen zo’n drie weken in beslag. Er bestaan zo’n twintigduizend verschillende soorten boktorren, maar boomkwekers zijn vooral huiverig voor de Oost-Aziatische soort. De larven zoeken levende bomen en planten op en vreten die van binnenuit leeg. In China en Korea vormen ze al geruime tijd een plaag. De beestjes moeten via import van planten uit China naar ons land zijn gekomen.

Lees ook:Boktorren-plaag in Winterswijk
Lees ook:CinemAsia Filmfestival Amsterdam
Lees ook:Aanleg protestbos begonnen
Lees ook:China Light in Burgers’ Zoo Arnhem
Lees ook:CineMasia Filmfestival 2014 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>