CineMasia Filmfestival 2014 in Amsterdam

Tot en met zondag 6 april 2013 is De Balie in Amsterdam het domein van de zesde editie van het CinemAsia Filmfestival. Het festival vertoont het nieuwste uit hedendaags Azië, met onafhankelijke producties en documentaires uit China, Taiwan, India, Indonesië, Japan en Korea en de Filipijnen. Het brede aanbod bestaat uit ruim 40 films die nog niet eerder in ons land te zien waren. Programma, tickets en tijden: zie website. Naast cultuur en entertainment biedt het festival een platform voor Aziatische diaspora en opkomend talent van eigen bodem. Het festival is in 2003 opgericht om Aziatische cinema binnen de Nederlandse filmindustrie te stimuleren.

CinemAsia richt zich op onafhankelijke Aziatische diaspora films die verschillende gezichten van culturen en identiteit belichten. Het festival probeert met haar programmering Aziatische migranten in de filmindustrie meer inzicht te geven en een tegenwicht te bieden aan de stereotype beelden in de media. CinemAsia is het enige festival in Europa dat werkt met Aziatische programmeurs, medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en filmmakers. Vast onderdeel van CinemAsia is Queer & Asian (films met een homoseksueel onderwerp) op vrijdag 4 en zaterdag 5 april.

Lees ook:CinemAsia Filmfestival 2012 in Amsterdam
Lees ook:CinemAsia Filmfestival Amsterdam
Lees ook:CinemAsia Filmfestival Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Turkish Film Festival
Lees ook:Leids Film Festival 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>