CinemAsia Filmfestival Amsterdam

Tot en met zondag 7 april 2013 is De Balie in Amsterdam het domein van de zesde editie van het CinemAsia Filmfestival (2014: klik hier). Meer dan twintig filmpremières uit China, Taiwan, India, Indonesië, Japan en Korea en documentaires, animaties en blockbusters uit verschillende Aziatische landen. De Aziatische cultuur staat centraal, maar het festival biedt ook een platform voor Aziatische filmmakers in Europa. Het tweejaarlijkse festival is in 2003 opgericht om Aziatische cinema in Nederland te stimuleren.

 

CinemAsia richt zich op onafhankelijke Aziatische diaspora films en probeert met haar programmering Aziatische migranten in de filmindustrie meer inzicht te geven en een tegenwicht te bieden aan de stereotype beelden in de media. CinemAsia is het enige festival in Europa dat werkt met Aziatische programmeurs, medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en filmmakers. Thema’s dit jaar zijn: Asia Diaspora (de verspreiding van Aziaten vanuit hun thuisland over de wereld), Asian Eyes on Dogs (documentaires) en Queer & Asian (films met een homoseksueel onderwerp).

Lees ook:CinemAsia Filmfestival 2012 in Amsterdam
Lees ook:CineMasia Filmfestival 2014 in Amsterdam
Lees ook:CinemAsia Filmfestival Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Turkish Film Festival
Lees ook:Internationaal Filmfestival Assen – Vrouw & Film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>