Nationale Boomfeestdag 2011

Woensdag 23 maart 2011, aan het begin van de lente, vindt  voor de 55ste keer de Nationale Boomfeestdag plaats (2013: klik hier). De geschiedenis begon in 1956: toen richtte Staatsbosbeheer een comité op dat  het publiek warm moest maken voor bomen en bossen. Op 10 april 1957 werd in Apeldoorn de eerste Boomfeestdag gevierd met 1600 kinderen; inmiddels is dat uitgegroeid tot 100.000 kinderen en ruim 400 deelnemende gemeenten. Thema dit jaar is: ‘Bomen smaken naar meer’: zaden, noten en vruchten uit bomen.

 

Die zijn niet alleen lekker, maar  zorgen ook voor biodiversiteit, doordat insecten en vogels op bomen afkomen en zaden verspreiden. De Stichting Nationale Boomfeestdag vraagt extra aandacht voor de waarde van bomen in stedelijk gebied: bomen langs straten, op pleinen en speelplekken maken een buurt leefbaar. Naast de jaarlijkse Boomfeestdag organiseert de stichting activiteiten als het planten van Geboortebomen in één van de vijf Geboortebossen (Uchelen, Winschoten, Utrecht, Moerlo/Nuenen en Tilburg), de ‘Bomen-voor-het-leven-dag’ in het Koningin Wilhelminabos (een gedenkbos voor mensen die aan kanker overleden), de uitreiking van de CO2 bomenprijs (aan de gemeente die de meeste bomen plantte om de CO2 uitstoot in te dammen) en sinds najaar 2008/voorjaar 2009 het Nationaal KinderBomenBos.

Lees ook:Woensdag 22 maart: Nationale Boomfeestdag
Lees ook:Woensdag 16 maart: Nationale Boomfeestdag 2016
Lees ook:Nationale Boomfeestdag 2014
Lees ook:Nationale Boomfeestdag 2012
Lees ook:Is de Boomfeestdag niet meer van deze tijd?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>