Anne Frankboompje in tuin Witte Huis

Er komt een Anne Frankboompje in de tuin van het Witte Huis in Washington DC. Een zaailing van de beroemde Anne Frankboom is begin dit jaar al in de Verenigde Staten aangekomen, maar moet nog een tijd in quarantaine blijven: gebruikelijk bij planten en dieren die er worden ingevoerd. De boom in de tuin achter het Anne Frankhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht was ernstig ziek en waaide eind augustus om. Anne Frank keek tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit haar onderduikadres (het Achterhuis) de witte kastanje vanuit het zolderraam zien en schreef erover in haar dagboek.

De stichting Support Anne Frank Tree kreeg verzoeken van meerdere Joods-Amerikaanse organisaties om zaailingen van de beroemde boom te planten. De Anne Frank Stichting vroeg de eigenaar van de boom een paar jaar geleden om kastanjes te rapen en op te laten kweken tot nieuwe boompjes. Inmiddels krijgen verschillende zaailingen een plek in de wereld. Bijna kon de zaailing Amerika niet in, omdat de grenzen voor alle witte paardenkastanjes is gesloten, maar voor de Anne Frankboom werd een uitzondering gemaakt.

Lees ook:Anne Frankboom niet bestand tegen storm
Lees ook:Anne Frank Huis gaat met online tickets lange wachtrijen aanpakken
Lees ook:Koning bij première theatervoorstelling ANNE
Lees ook:Scholieren gratis naar voorstelling ANNE
Lees ook:Tachtigste geboortedag Anne Frank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>