IDFA 2011 in Amsterdam

Woensdag 16 november 2011 opent de 24e editie van de IDFA (Internationaal Documentaire Film Festival Amsterdam, 2012: klik hier)) met de Deense documentaire ‘The Ambassador’ over de handel in diplomatieke paspoorten in Afrika. De Nederlandse zakenman Willem Tijssen wil de vertoning verbieden, omdat hij in de film wordt beschuldigd van corruptie en omkoping. Het toonaangevende festival is uniek vanwege het internationale filmprogramma, uiteenlopende genres, politiek engagement en de vele wereldpremières. Tot en met zondag 27 november staat ruim 300 titels op het programma, waarvan 90 wereldpremières en ruim 50 Nederlandse inzendingen.

 

Nieuw dit jaar is een programma met internationale muziekdocumentaires: daarin strijden 15 recente producties om de eerste IDFA PLAY Award for Music. Zestien documentaires dingen mee naar de prijs voor de beste lange documentaire. De IDFA begon op kleine schaal in 1988 om de documentairemakers te stimuleren en groeide uit tot dé plek waar kunst, film, debat en maatschappij samenkomen. Festivalhart is het Rembrandtplein met kassa’s en de IDFA-shop. Filmvoorstellingen vinden plaats in Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, De Brakke Grond, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en Podium Mozaïek. In de Melkweg zijn muziekdocumentaires en concerten en het DeLaMar Theater biedt The Best of IDFA. De Escape fungeert als festivalcentrum, met café en restaurant, talkshows en IDFA Dance Nights. Brasserie Schiller, aan de overkant van het plein, is de plek voor professionals en gasten.

Lees ook:IDFA 2010 in Amsterdam
Lees ook:IDFA viert 25-jarig jubileum
Lees ook:Woensdag 16 november begint IDFA
Lees ook:IDFA Festival Amsterdam – 15 t/m 26 november
Lees ook:IDFA grootste documentairefestival ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>