IDFA 2010 in Amsterdam

Woensdag 17 november 2010 opent de 23e IDFA (Internationaal Domumentaire Film Festival Amsterdam) met de Nederlandse documentaire ‘De Stand van de sterren’ (2012: klik hier).  Het festival is  toonaangevend  en uniek vanwege het internationale filmprogramma,  uiteenlopende genres, politiek engagement en veel wereldpremières. Tot en met zondag 28 november zijn 280 producties te zien (uit 3200 inzendingen), waarvan  84 wereldpremières.

 

In totaal zijn er 42 Nederlandse inzendingen. Nieuw dit jaar is het competitieprogramma Green Screen met documentaires over duurzaamheid. De IDFA begon op kleine schaal in 1988 om de documentairemakers te stimuleren en groeide uit tot dé plek waar kunst, film, debat en maatschappij samenkomen. Festivalhart is Winterland Amsterdam op het Rembrandtplein met kassa’s en de IDFA-shop. De Escape fungeert als festivalcentrum, met café en restaurant, media-talks, dance nights en gratis filmvertoningen: iedere avond wordt er een verrassingsfilm uit het programma vertoond. Schiller, aan de overkant van het plein, is de plek voor professionals en gasten. Voorstellingen vinden plaats in Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, de Openbare Bibliotheek Amsterdam en nieuw dit jaar; in De Brakke Grond aan de Nes. Op de online IDFA TV zijn documentaires te zien, die eerder op het festival draaiden, interviews en reportages.

Lees ook:IDFA 2011 in Amsterdam
Lees ook:IDFA Festival Amsterdam – 15 t/m 26 november
Lees ook:IDFA grootste documentairefestival ter wereld
Lees ook:Woensdag 16 november begint IDFA
Lees ook:IDFA 2013 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>