IDFA viert 25-jarig jubileum

Woensdag 14 tot en met zondag 25 november 2012 vindt de 25e editie plaats van de IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam; 2013: klik hier). Wat in 1988 kleinschalig begon om documentairemakers te stimuleren, groeide uit tot het grootste documentairefestival ter wereld. Het festival is uniek vanwege de informele sfeer, het internationale filmprogramma, uiteenlopende genres, politiek engagement en de vele wereldpremières. Telde de eerste editie 60 documentaires, tijdens deze jubileumeditie zijn het er meer dan 300. 

Voor de gelegenheid wordt de openingsfilm woensdag in 25 bioscopen door het hele land vertoond: ‘Wron Time Wrong Place’ van John Appel, over de slachtpartij op het Noorse vakantie-eiland Utoya in 2011. De rest van het programma speelt zich af in Amsterdam. Festivalhart is een tent bij het Marie-Stella-Maris Café op het Rembrandtplein, met restaurant, kassa’s en de IDFA shop. Filmvoorstellingen vinden plaats in Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, De Brakke Grond, de Melkweg, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Eye Filmmuseum, Podium Mozaïek en het DeLaMar Theater. Naast films zijn er themaprogramma’s, talkshows, debatten, masterclasses en ‘IDFA’s delicatessen’: hoogtepunten op dvd.

Lees ook:IDFA 2010 in Amsterdam
Lees ook:IDFA 2011 in Amsterdam
Lees ook:IDFA Festival Amsterdam – 15 t/m 26 november
Lees ook:Maandag 11 november begint voorverkoop IDFA
Lees ook:Woensdag 18 november begint IDFA 2015 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>