IDFA Festival Amsterdam – 15 t/m 26 november

Woensdag 15 tot en met zondag 26 november vindt in Amsterdam de 30 editie plaats van het IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam). Wat in 1988 begon als kleinschalig evenement om documentairemakers te stimuleren, groeide uit tot het grootste documentairefestival ter wereld, met jaarlijks honderdduizenden bezoekers en zo’n drieduizend filmproducenten uit binnen- en buitenland.

Het festival is uniek vanwege de informele sfeer, het internationale filmprogramma, uiteenlopende genres, politiek engagement en de vele wereldpremières.  Tickets: zie website. Dit jaar zijn er meer dan 300 documentaires te zien in verschillende `Amsterdamse bioscopen. Hoofdlocaties zijn EYE, Pathé Tuschiski en Pathé De Munt. Het festival opent woensdag 15 november in Koninklijk theater Carré de film ‘Amal’, over een Egyptische tiener in en na de revolutie. Een andere eye catcher: ‘Spielberg’ over de legendarische filmregisseur van kaskrakers als Jaws en Jurassic Parc, maar ook hoe hij al zijn levensthema’s in films verwerkte. De documentaire ‘Risk’  over de wereld van WikiLeaks en vertrouwelijke NSA-informatie.

Naast films zijn er concerten, exposities en nagesprekken. Verder worden prijzen uitgereikt en zijn er speciale themadagen, zoals in de Melkweg IDFA film & concert (20-25/11), in het DeLaMar Theater The Best of IDFA (24-26/11), in Pathé De Munt de IDFA Queer Day (20/11), in Pathé Tuschinski de VPRO Preview- en Reviewdag (15 en 24/11) en de Volkskrant-dag op zaterdag 25/11.

Lees ook:Woensdag 16 november begint IDFA
Lees ook:IDFA 2011 in Amsterdam
Lees ook:Woensdag 18 november begint IDFA 2015 in Amsterdam
Lees ook:IDFA grootste documentairefestival ter wereld
Lees ook:IDFA 2010 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>