Dick Bruna (89) overleden

Dick Bruna is donderdagavond in zijn slaap overleden in zijn woonplaats Utrecht. Hij werd 89 jaar. De Nederlandse tekenaar (1927-2017) werd vooral beroemd door zijn kinderfiguur Nijntje. In 1955 verscheen zijn eerste boek van Nijntje. In totaal tekende hij 124 prentenboeken, maar ook affiches en omslagen voor de boekenreeks van Zwarte Beertjes.

Wereldwijd werden er meer dan 85 miljoen Nijntje-boeken verkocht. De stijl van Dick Bruna was geel eigen: eenvoudige tekeningen met dikke zwarte lijnen en slechts een paar kleuren. In 2015 verhuisde zijn atelier naar het Centraal Museum in Utrecht. Vorig jaar ging er het Nijntje museum open.

Lees ook:Nijntjemuseum in Utrecht opengegaan
Lees ook:Prinses Laurentien bij première ‘Nijntje de film’
Lees ook:nijntje art parade officieel van start met onthulling zestigste beeld
Lees ook:Nijntje is jarig en wordt 60 jaar
Lees ook:Affordable Art Fair 2012 in Westergasfabriek Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>