Nijntjemuseum in Utrecht opengegaan

In Utrecht zaterdag het nieuwe Nijntjemuseum voor peuters en kleuters opengegaan. In het museum, geïnspireerd op de prentenboeken van illustrator Dick Bruna (1927), is het leven van Nijntje te zien, samen met haar familie en vriendjes. Het museum is in de plaats gekomen van het Dick Bruna Huis in Utrecht, dat juli vorig jaar sloot voor een ingrijpende verbouwing.

Het Nijntjemuseum maakt onderdeel uit van het Centraal Museum en bestaat uit verschillende ruimtes met elke een eigen thema, van het huis van Nijntje tot de dokter en de dierentuin. Het is waarschijnlijk het enige museum in Nederland dat zich speciaal richt op de allerjongste groep museumbezoekers.

Lees ook:Dick Bruna (89) overleden
Lees ook:Prinses Laurentien bij première ‘Nijntje de film’
Lees ook:Verbouwing Centraal Museum Utrecht klaar – gratis openingsweekend
Lees ook:Nijntje is jarig en wordt 60 jaar
Lees ook:nijntje art parade officieel van start met onthulling zestigste beeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>