Prinses Laurentien bij première ‘Nijntje de film’

Woensdagmiddag 23 januari was prinses Laurentien aanwezig bij de première van ‘Nijntje de film’ in bioscoop Tuschinski in Amsterdam (trailer: klik hier). Bijna 60 jaar na de eerste Nijntje-tekening, 85 miljoen boekjes, producten,  musical en tv-series wereldwijd is het is de eerste bioscoopfilm gebaseerd op de boeken van Dick Bruna. De animatiefilm voor de allerkleinsten is een mix van verhalen, met als hoofdlijn ‘Nijntje in de dierentuin’. De film is opgenomen met echte poppetjes en de stemmen van onder meer Barry Atsma, Hanna Verboom en Huub van der Lubbe. Nijntje gaat vanaf 30 januari draaien in de Pathé-bioscopen, met gedempt geluid en een half verduisterde zaal.

Geestelijk vader Dick Bruna kon er vanwege zijn hoge leeftijd (85) niet bij zijn. Veel BN’ers hadden hun kinderen meegenomen, maar de prinses niet: ‘Die zijn al te oud voor een Nijntje-film’, zei een woordvoerder van producent Warner-Bros. Zelf kwam prinses Laurentien vanuit Den Haag, waar ze het startschot van de Nationale Voorleesdagen (2014: klik hier) had gegeven. Nederland is een land van korte animatiefilms: de enige lange animatiefilm was ‘Als je begrijpt wat ik bedoel‘ uit 1983, over de verhalen van Olivier B. Bommel van Marten Toonder. Dankzij financiële steun van het Nederland Filmfonds komt daar verandering in: de komende vijf jaar wordt er één lange animatiefilm per jaar verwacht. De eerstvolgende lange animatiefilm wordt ‘Trippel Trappel’.

Lees ook:Dick Bruna (89) overleden
Lees ook:Nijntjemuseum in Utrecht opengegaan
Lees ook:Laurentien leest voor
Lees ook:Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2013
Lees ook:Prinses Laurentien geeft aftrap Nationale Voorleesdagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>