Nijntje is jarig en wordt 60 jaar

Dit jaar wordt Nijntje 60 jaar. De Amsterdamse ontwerpstudio Mr Maria blikt terug op het begin, toen het idee ontstond om een Nijntjelamp te maken. Daarvan zijn er wereldwijd inmiddels verkocht vanuit de Bijenkorf in Amsterdam, Le Bon Marche in Parijs, Conranshop in Londen, Homeless in Hong Kong en de MOMA store in New York. Acht jaar geleden begonnen Jannes Hak en Lennart Bosker hun ontwerpstudio in hartje Amsterdam. Op een zolderkamer zetten zij in de avonduren zo’n 30 Nijntjelampen in elkaar. Het resultaat: weinig slaap, een huis vol met konijnen en een goed product (bron: persbericht).

Vanaf 2011 kwam kleine Nijntje erbij en later volgden onder meer Snuffy van Dick Bruna en kinderboeklegende Le Petit Prince. In 2014 bood de veelzijdige techniek van 3D printen nieuwe mogelijkheden. Hiermee maken de heren van Mr Maria hun eigen sprookjesfiguren, elk met een eigen verhaal. Zoals het magische ijsbeertje Nanuk, dat op zijn ijsblok naar alle uithoeken van de wereld drijft en allerlei avonturen beleefd. Kokeshi is een Japans meisje dat geluk en positieve energie verspreid. Anana is een olifantje dat op een wolk de wereld verkent en iedereen inspireert om sterk en dapper te zijn.

Deze kleinere sprookjesfiguren komen ’s nachts tot leven wanneer de nachtlamp-beeldjes aangaan. Geen enkel lampje is hetzelfde. Mr Maria wil mensen opvrolijken door iets liefs met sentimentele waarde te creëren. Gecombineerd met duurzame materialen zorgt dit naar eigen zeggen ervoor dat de producten een mensenleven meegaan. Zo hebben ze in 2012 hun eigen originele LED verlichting formule ontwikkeld, met als resultaat: uniek en warm licht.

Lees ook:Dick Bruna (89) overleden
Lees ook:nijntje art parade officieel van start met onthulling zestigste beeld
Lees ook:Drijvend paviljoen versleept naar Rotterdam
Lees ook:Prinses Laurentien bij première ‘Nijntje de film’
Lees ook:Aswolk legt vliegverkeer lam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>