Kans op witte kerst dit jaar ‘kleiner dan ooit’

De kans op een witte kerst in Nederland is al niet zo groot, maar dit jaar is de kans nog kleiner dan anders. Het zou tijdens de kerstdagen wel eens bijna net zo warm kunnen worden als vorig jaar: toen steeg het kwik naar een record van boven de 14 graden. Meteorologen houden nog we leen slag om de arm, omdat twaalf dagen vooruit voorspellen voor hen bijna ondoenlijk is.

Een kerst is wit wanneer en op beide dagen bij het KNMI in De Bilt een gesloten sneeuwdek ligt. De laatste maal was is 2010. Een witte kerst was ook in het verleden in dit deel van de wereld geen vanzelfsprekendheid. Het kwam uit de pen van de Britse schrijver Charles Dickens (1812-1870), die het in zijn beroemde ‘A Christmas Carol’ laat sneeuwen op eerste kerstdag.

Lees ook:Kerstmis 2009 wordt een kwakkelkerst
Lees ook:Tweede witte kerst op rij
Lees ook:Sneeuw verlamt Nederland
Lees ook:Koudste winter sinds 1996 – meeste sneeuw sinds 1979
Lees ook:Kerstmis 2012 wordt groen en nat

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kans op witte kerst dit jaar ‘kleiner dan ooit’

  1. Thomas

    Nice, kan ik eindelijk prima naar mijn werk zonder dat ik te laat ben

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>