Tweede witte kerst op rij

Nederland krijgt net als vorig jaar een witte kerst. In 2009 gebeurde dat voor het eerst in bijna dertig jaar. Wat de KNMI betreft, moet op beide kerstdagen in De Bilt (de thuishaven van het weerinstituut) een gesloten sneeuwdek liggen. Op dit moment ligt er al veel sneeuw en daar komt de komende twee etmalen nog behoorlijk wat bij. Vooral in de zuidelijke provincies viel de laatste dagen een flink pak sneeuw: volgens het KNMI zo’n 10 tot 15 centimeter.

Voorlopig blijft het vriezen: overdag licht, ’s nachts matig tot lokaal zelfs streng. NS en ProRail hebben de dienstregeling opgesplitst in noord en zuid. Reizigers moeten overstappen in Breda, Den Bosch of Arnhem. Daardoor hoopt de NS dat het treinverkeer niet meteen in het hele land een chaos wordt, als het in het zuiden stevig doorsneeuwt. Hoe lang de dienstregeling gesplitst blijft, kan de NS nog niet zeggen. De ANWB waarschuwt voor gladheid op de wegen, vooral in het zuiden en het oosten van het land. In Limburg houdt sneeuw de truckers zelfs helemaal van de weg.

Lees ook:Sneeuwval teistert Nederland
Lees ook:Nieuwe dienstregeling NS loopt naar behoren
Lees ook:Chaos door sneeuw valt mee
Lees ook:Dooi zet door – treinverkeer op orde
Lees ook:Weeralarm blijft – wegen gevaarlijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>