Kerstmis 2012 wordt groen en nat

Kerstmis 2012 wordt allesbehalve een witte kerst: het wordt groen, nat en met ongeveer 7 graden iets warmer dan normaal. De winter heeft zich teruggetrokken tot de noordelijke helft van Scandinavië. Uitzonderlijk warm is het niet: vorig jaar was het rond de jaarwisseling 12 graden. In 2010 beleefden we een witte kerst, net als in 2009. De laatste witte kerst daarvoor was in 1981.

Overigens heet een kerst ‘wit’, als er in De Bilt, thuisbasis van het weerinstituut KNMI, sneeuw ligt. ‘Het kan dus best dat op andere plekken in het land tussen 1981 en 2009 wel een keer sneeuw heeft gelegen’, aldus een meteoroloog. Goed nieuws voor wintersporters: in de Alpen ligt een dik pak sneeuw, hier en daar tot 3 meter dik.

Lees ook:Kerstmis 2009 wordt een kwakkelkerst
Lees ook:Kerstmis 2013 wordt een groene kerst
Lees ook:Sneeuw verlamt Nederland
Lees ook:Tweede witte kerst op rij
Lees ook:Koudste winter sinds 1996 – meeste sneeuw sinds 1979

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>