Kerstmis 2009 wordt een kwakkelkerst

Erwin Kroll voorspelde gisteravond een ‘kwakkelkerst’. De  weerman van het NOS Journaal  denkt dat het ‘een beetje kan sneeuwen, een beetje kan dooien, een beetje regenen, een beetje vriezen, een beetje van alles.’ Zijn de bakken sneeuw van afgelopen zondag dan te vroeg neergedwarreld en kunnen we een witte kerst wel vergeten? Of toch niet? Graadmeter voor een witte kerst is of het weerinstituut KNMI in De Bilt beide kerstdagen onder ‘een gesloten sneeuwdek’ ligt. Een woordvoerder van het KNMI zei eergisteren dat ‘dit zeker gaat gebeuren’.

Vandaag ligt de temperatuur rond nul, vannacht vriest het een paar graden. Morgen lijkt het overdag én ’s nachts te vriezen; eerste kerstdag ligt de temperatuur overdag boven nul, tweede kerstdag ook ‘s nachts. De sneeuw die er nog ligt en niet is weggeruimd, zal er dan rond kerst inderdaad ook nog wel liggen, al ziet dat er na een paar dagen meestal niet zo appetijtelijk meer uit. Van tijd tot tijd, zeker op eerste kerstdag, wordt wat (natte) sneeuw verwacht, maar of dat genoeg is om er een fraaie witte kerst van te maken? Eén lichtpuntje: het is een graad of wat kouder dan het langjarige gemiddelde in de tijd van de kortste dagen van het jaar. En onze nationale weerman heeft voor een nieuw woord gezorgd: ‘Kwakkelkerst’.

Lees ook:Sneeuw verlamt Nederland
Lees ook:Kerstmis 2012 wordt groen en nat
Lees ook:Wordt derde kerstdag toch nog een witte kerst?
Lees ook:Tweede witte kerst op rij
Lees ook:Kerstmis 2013 wordt een groene kerst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>