Paleis Soestdijk: ‘Appjes van Anna’ – rondleidingen over Anna Paulowna

Tot en met 8 januari organiseert Paleis Soestdijk thematische rondleidingen over Anna Paulowna: Appjes van Anna‘. Precies 200 jaar geleden trouwde de zuster van de Russische tsaar Nicolas I met de Nederlandse kroonprins,de latere koning Willem II. Ze ging wonen op paleis Soestdijk, dat in die tijd alleen bestond uit wat nu het middendeel van het paleis is. Het verhaal gaat dat de Romanov-dochter – gewend aan beduidend meer pracht en praal – dacht dat ze bij het koetshuis was aangekomen. Al gauw werden de karakteristieke twee zijvleugels met zuilengalerijen aangebouwd.

Vanuit Paleis Soestdijk schreef ze iedere dag een brief aan een dierbare. Tegenwoordig appen we erop los: Anna Paulowna was als het ware een voorloper daarvan door alles te delen met haar naasten. Door thematische rondleidingen door het paleis geven gidsen aan de hand van verschillende apps een goed beeld van het dagelijks leven in haar tijd op het paleis. Het paleis is  vrijdag tot en met zondag open van 11.00 tot 17.00 uur, het park van 10.30 tot 17.30 uur. Tijdens de herfstvakantie – tot en met zondag 23 oktober – is het paleis iedere dag open en zijn er speurtochten voor kinderen met Dikkie Dik.

Lees ook:Zondag 21 februari: 200 jaar geleden trouwde Willem II met Anna Paulowna
Lees ook:Verhalenfestival paleis Soestijk
Lees ook:Vrijdag 19 februari opent Kunstpark Soestdijk
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2016 – 30 april t/m 5 mei
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2017

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Paleis Soestdijk: ‘Appjes van Anna’ – rondleidingen over Anna Paulowna

 1. D.van Dijk

  Anna Paulowna was de zuster van Nicolaas I en de dochter van Paul I en tsarina Maria Fjodorovna.

    /   Reply  / 
  1. Erik Feenstra Auteur

   Dank u voor de correctie. De fout is verbeterd.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>