Bloemendagen Anna Paulowna 2016 – 30 april t/m 5 mei

Zaterdag 30 april tot en met donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag) vindt in Anna Paulowna, ten zuiden van Den Helder, de 63e editie plaats van de Bloemendagen Anna Paulowna. Een week lang zijn in de hele polder meer dan honderd bloemmozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen. ‘s Avonds zijn de meeste mozaïeken, bruggen en straten verlicht. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, rommelmarkten en andere activiteiten.

Zie ookBloemendagen Limmen

Zondag is in en om winkelcentrum Molensluis de Bloemendagenmarkt. De fotogenieke Poldertuin in Anna Paulowna – ‘Klein Keukenhof’ – bestaat al een eeuw. De tuin is te te bewonderen van zonsopgang tot zonsondergang.  In 1911 vestigde zich het eerste bloembollenbedrijf in de Anna Paulowna polder, genoemd naar de vrouw van koning Willem II. Tijdens zijn regeerperiode werd de polder drooggelegd (in 1845/46) op de waardegronden tegenover het toenmalige eiland Wieringen. Tegenwoordig herbergt de regio het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland en van de hele wereld.

Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2017
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2015
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2013
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna
Lees ook:Bloemendagen Limmen 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>