Bloemendagen Anna Paulowna 2017

Zaterdag 29 april tot en met woensdag 3 mei vindt in Anna Paulowna, ten zuiden van Den Helder, de 64e editie plaats van de Bloemendagen Anna Paulowna. In de hele polder zijn meer dan honderd bloemmozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen. ‘s Avonds zijn de meeste mozaïeken, bruggen en straten verlicht. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, rommelmarkten en andere activiteiten.

Zie ookBloemendagen Limmen

De mozaïeken zijn schilderijen gemakt op tempex, waarop zo’n tienduizend hyacintenbloemetjes per vierkante meter zijn geprikt. De kunstwerken staan in de tuinen van de makers. De fotogenieke Poldertuin in Anna Paulowna – ‘Klein Keukenhof’ – bestaat al een eeuw. De tuin is overdag gratis te bezoeken.  In 1911 vestigde zich het eerste bloembollenbedrijf in de Anna Paulowna polder, genoemd naar de vrouw van koning Willem II. Tijdens zijn regeerperiode werd de polder drooggelegd (in 1845/46) op de waardegronden tegenover het toenmalige eiland Wieringen. Tegenwoordig herbergt de regio het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland en van de hele wereld.

Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2016 – 30 april t/m 5 mei
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2015
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2013
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna
Lees ook:Bloemendagen Limmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>