Vrijdag 19 februari opent Kunstpark Soestdijk

Vrijdag 19 februari tot en met zondag 8 mei is de tuin van paleis Soestdijk het domein van Kunstpark Soestdijk, een unieke tentoonstelling van monumentale sculpturen van kunstenaars als Armando, Marte Röling, Klaas Gubbels, Albert Verkade, Levi van Veluw en Christian Hack. De expositie is geïnspireerd ‘Beyond Limits‘, de jaarlijkse beeldententoonstelling in de tuin van Chatsworth Castle in het Engelse Derbyshire.

Zie ook: 200-jarig jubileum huwelijk Willem-Anna Paulowna

De expositie geeft een beeld van de moderne Nederlandse beeldhouwkunst van de laatste 50 jaar. Gastconservator Werner van den Belt zocht naar ‘spraakmakende kunstwerken die natuurlijke elementen combineren met een eigentijdse zeggingskracht, waarbij het materiaalgebruik een belangrijke rol speelt’. Uitgangspunt is de ontluikende lente in de paleistuin, een 19e-eeuwse landschapstuin naar Engels voorbeeld. Het park is open vrijdag tot en met zondag van 10.30 tot 17.30 uur, het paleis van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Popconcert in tuin Paleis Soestdijk – Royal Park Live
Lees ook:Het is ‘BAL!’ op Paleis Soestdijk – vanaf zaterdag 25 juni
Lees ook:Picknick in het Park van Paleis Soestdijk
Lees ook:Royaal genieten op paleis Soestdijk
Lees ook:Lathyrus-weekend op Paleis Soestdijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>