Woensdag 21 september: start Nederlands Film Festival 2016 in Utrecht

Woensdag 21 september opent de 36e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) in de Utrechtse Stadsschouwburg. De openingsfilm is de wereldpremière van de film ‘De Held’ (trailer: klik hier). de verfilming van de literaire thriller van Jessica Durlacher. Tot en met vrijdag 30 september worden er 321 speelfilms, documentaires, korte films en tv-drama’s vertoond en staan er 92 premières op het programma.

Het festival richt zich dit jaar meer dan ooit op het ‘gewone publiek’, met onder premières die voor iedereen toegankelijk zijn in aanwezigheid van cast en crew. Tickets en verdere informatie: zie website. Op de slotavond vindt de uitreiking van de filmprijzen (het Gouden Kalf) plaats, tijdens het Gala van de Nederlandse Film in het Beatrix Theater, rechtstreeks te zien bij de VPRO op NPO 3. Het festival begon in 1981 op initiatief van regisseur Jos Stelling en liep tot 1994 onder de naam ‘Nederlandse Filmdagen’. Wat begon als onderonsje voor vaderlandse filmmakers op één locatie groeide uit tot een mega evenement met locaties in de hele Domstad.

Lees ook:Nederlands Film Festival 2015 in Utrecht
Lees ook:Nederlands Film Festival 2017 – 20 t/m 29 september
Lees ook:Nederlands Film Festival 2014 in Utrecht
Lees ook:Nederlands Film Festival Utrecht
Lees ook:Nederlands Film Festival 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>