Nederlands Film Festival 2015 in Utrecht

Woensdag 23 september opent de 35e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) in de Utrechtse Stadsschouwburg (2016: klik hier). Het festival duurt tot en met vrijdag 2 oktober. De openingsfilm is de première van de film ‘J. Kessels’ (trailer: klik hier). Hoofdthema dit jaar is grenzeloos Nederlands. Naast premières en filmhits van het afgelopen seizoen zijn er filmspecials, talkshows en themadagen.

Op de slotavond vindt de uitreiking van de filmprijzen (het Gouden Kalf) plaats, tijdens het Gala van de Nederlandse Film in het Beatrix Theater, te zien op NPO 3 vanaf 20.25 uur. De films ‘Michiel de Ruyter’ en ‘De Ontsnapping’ dingen niet mee naar de kalveren: producent Klaas de Jong is niet te spreken over het geringe aantal nominaties dit jaar voor publieksfilms.

Het festival begon in 1981 op initiatief van regisseur Jos Stelling en liep tot 1994 onder de naam ‘Nederlandse Filmdagen’. Wat begon als onderonsje voor vaderlandse filmmakers op één locatie groeide uit tot een mega evenement met locaties in de hele Domstad.

 

Lees ook:Woensdag 21 september: start Nederlands Film Festival 2016 in Utrecht
Lees ook:Nederlands Film Festival Utrecht
Lees ook:Nederlands Film Festival 2017 – 20 t/m 29 september
Lees ook:Nederlands Film Festival 2011
Lees ook:Nederlands Film Festival 2014 in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>