Nederlands Film Festival 2014 in Utrecht

Woensdag 24 september gaat de 34e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) van start in de Utrechtse Stadsschouwburg (2015: klik hier). Het festival duurt tot en met vrijdag 3 oktober. De openingsfilm is de wereldpremière van de film ‘Bloedlink’. Het festival staat dit jaar in het teken van filmmuziek.  Naast premières en filmhits van het afgelopen seizoen zijn er filmspecials, talkshows en themadagen. In het weekend van 28 en 29 september wordt in 13 bioscopen in het hele land het Weekend van de Nederlandse Film gehouden.In totaal maken 108 films kans op het winnen van een Gouden Kalf, in verschillende categorieën. Op vrijdag 3 oktober is de uitreiking van de filmprijzen tijdens het Gala van de Nederlandse Film, te zien op NPO 2 vanaf 20.15 uur. Het festival begon in 1981 op initiatief van regisseur Jos Stelling en liep tot 1994 onder de naam ‘Nederlandse Filmdagen’. In het begin was het vooral een onderonsje voor vaderlandse filmmakers op één locatie. Tegenwoordig is het een mega evenement met locaties in de hele stad.

Zie ook: ‘Jongens’ vier maal genomineerd voor Gouden Kalf

Lees ook:Nederlands Film Festival 2017 – 20 t/m 29 september
Lees ook:Nederlands Film Festival 2015 in Utrecht
Lees ook:Nederlands Film Festival 2013
Lees ook:Woensdag 21 september: start Nederlands Film Festival 2016 in Utrecht
Lees ook:Nederlands Film Festival Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>