Nederlands Film Festival 2017 – 20 t/m 29 september

Woensdag 20 september opent de 37e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) in de Utrechtse Stadsschouwburg. De openingsfilm is de wereldpremière van de film ‘Tulipani’ (trailer: klik hier), van Oscar- en Gouden Kalf winnaar Mike van Dam: een sprookjesachtige tragikomedie over een Zeeuwse boer (Gijs naber) die na de watersnoodramp van 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst. De openingsfilm is ook in 20 andere bioscopen in Utrecht te zien.

Tot en met vrijdag 29 september is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, met de Nederlandse film in de spotlights, met speelfilms, documentaires, korte films, animaties, tv-drama’s, games en interactieve projecten en evenementen voor jong en oud op het programma.  Programma en tickets: zie website. Op de slotavond vindt de uitreiking van de filmprijzen (het Gouden Kalf) plaats, tijdens het Gala van de Nederlandse Film in de Stadsschouwburg, rechtstreeks te zien op tv. Het festival begon in 1981 op initiatief van regisseur Jos Stelling en liep tot 1994 onder de naam ‘Nederlandse Filmdagen’. Wat begon als onderonsje voor vaderlandse filmmakers op één locatie groeide uit tot een mega evenement met locaties in de hele Domstad

Lees ook:Woensdag 21 september: start Nederlands Film Festival 2016 in Utrecht
Lees ook:Nederlands Film Festival 2014 in Utrecht
Lees ook:Nederlands Film Festival 2015 in Utrecht
Lees ook:Nederlands Film Festival 2013
Lees ook:Nederlands Film Festival 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>