Tot en met zondag 15 november: Nationale Kunstweek

Daan Roosegaarde (1979) is uit acht finalisten gekozen tot kunstenaar van het jaar 2016, aan het begin van de 13e editie van de Nationale Kunstweek van zaterdag 7 tot en met zondag 15 november (2016: klik hier). De designer ontwierp onder meer het unieke verlichte Van Gogh-fietspad. Tijdens de Nationale Kunstweek bieden musea, galerieën, kunstuitleningen, ateliers en kunstinstellingen in het hele land exposities, activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen.

Organisaties met een relatie met beeldende kunst staan in de schijnwerpers. Naast voor de hand liggende kunstinstellingen zijn dat bijvoorbeeld stadskantoren, theaters, restaurants en bedrijven die kunst aan de muur hebben hangen. Doel is om beeldende kunst een week lang ‘nog aantrekkelijker te maken om van te genieten’. De locaties die meedoen, zijn te herkennen aan de Kunstweek vlag.

Lees ook:Marlene Dumas kunstenaar van het jaar 2015
Lees ook:Kunstweek 2013
Lees ook:Kunstweek, Kunststad & Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Kunstenfestival GrensWerk in Enschede
Lees ook:Nationale Kunstweek 2016: 5 t/m 13 november

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>