Marlene Dumas kunstenaar van het jaar 2015

Marlene Dumas (1953) is uitgekozen tot kunstenaar van het jaar, aan het begin van de Kunstweek 2014, van zaterdag 1 tot en met zondag 9 november (2015: klik hier). Tijdens deze week bieden musea, galerieën, kunstuitleningen, ateliers  en kunstinstellingen in het hele land exposities en allerlei acties, aanbiedingen en bijzondere ontmoetingen.

Organisaties met een relatie met beeldende kunst staan in de schijnwerpers. Naast voord de hand liggende kunstinstellingen zijn dat bijvoorbeeld stadskantoren, theaters, restaurants en bedrijven die kunst aan de muur hebben hangen. Doel is om beeldende kunst een week lang ‘nog aantrekkelijker te maken om van te genieten’. Marlene Dumas schittert op dit moment in het Stedelijk Museum in Amsterdam met een grote expositie.

Lees ook:Tot en met zondag 15 november: Nationale Kunstweek
Lees ook:Kunstweek 2013
Lees ook:Marlene Dumas schittert in Stedelijk Museum
Lees ook:Nationale Kunstweek 2016: 5 t/m 13 november
Lees ook:Nationale Kunstweek 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>