Kunstenfestival GrensWerk in Enschede

Vrijdag 24 september tot en met dinsdag 12 oktober 2010 vindt de 2e editie plaats van Kunstenfestival GrensWerk in Enschede (editie 2011: klik hier): twee weken lang is de grensstad helemaal in de ban van muziek, theater, beeldende kunst en architectuur. De Nationale Reisopera (voorheen Opera Forum) en het Orkest van het Oosten werken samen met stedelijke musea en kunstinstellingen van Enschede aan een gezamenlijke programmering. De kracht van het festival ligt in de samenwerking van de twaalf betrokken instellingen: uniek in Europa. GrensWerk laat het hele palet van beeldende en podiumkunsten zien.

Kenmerk is het samenkomen van meerdere kunstdisciplines tot een totaalwerk waarbij de verschillende kunsten gelijkwaardig naast elkaar staan. Binnen –en buitenlocaties zijn het decor van voorstellingen, tentoonstellingen en ontmoetingen. Op 30 september opent in museum Twentswelle de tentoonstelling  ‘Beter dan God’. Als blikvanger komt een immens beeld van Michael Jackson voor de deur geplaatst. De stad heeft de laatste jaren stevig in de buidel getast om het culturele peil van de grensstad op te krikken. De cultuurmijl is de nieuwe as die Enschedese kunstinstellingen met elkaar verbindt. GrensWerk wil met een mix van high & low culture een breed publiek bereiken, ook buiten de stadsgrenzen en in het naburige Duitsland. Programma en tickets: zie website.

Lees ook:GrensWerk Kunstenfestival 2011 Enschede
Lees ook:Nieuw cultuurfestival GrensWerk Enschede
Lees ook:Geen Kunstenfestival GrensWerk Enschede
Lees ook:‘Thriller Live’ in Heineken Music Hall
Lees ook:Artiesten eren Michael Jackson in Paradiso

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>