‘Gluckauf’ met vier Gouden Kalveren grote winnaar Nederlands Film Festival

De film ‘Gluckauf’ is de grote winnaar geworden op het jaarlijkse filmprijzengala op de slotavond van het Nederlands Film Festival in Utrecht. In het Beatrix Theater was het Limburgse streekdrama vier maal goed voor een Gouden Kalf: beste film, beste regie, beste scenario en beste camerawerk (trailer: zie website). Voor de eerste keer stemde geen jury, maar vakgenoten: leden van de nieuw opgerichte Dutch Academy for Film (DAFF) en oud-winnaars.

De publieksprijs ging naar ‘De Club van Sinterklaas & het pratende paard’, een film waarin de Pieten nog zwart zijn. Van tevoren was er nogal war reuring, omdat de producenten van ‘Michiel de Ruyter’ en ‘De ontsnapping’ hun film introkken. Zij voelden zich met respectievelijk één en twee nominaties onderdeeld en noemden het Kalverengala een ‘elitair grachtengordelfeestje’, iets wat niet echt klopt als je kijkt naar de 312.000 bezoekers voor ‘Bloed, zweet en tranen’.

De film over André Hazes won drie van de vier acteerprijzen: Martijn Fischer als Hazes, Hadewych Minus als zijn vrouw Rachel en Raymond Thiry als zijn hardhandige vader (trailer: klik hier). Georgina Verbaan won haar tweede Gouden Kalf als beste actrice in ‘De surprise’ (trailer: klik hier), de nieuw film van Mike van Diems die in 1997 een Oscar won voor zijn film ‘Karakter’.

Lees ook:Nothing Personal grote winnaar Gouden Kalveren
Lees ook:André Hazes 10 jaar geleden overleden
Lees ook:Nederlands Film Festival 2017 – 20 t/m 29 september
Lees ook:André Hazes zou vandaag 65 zijn geworden – feestelijk herdenken in Paradiso
Lees ook:Nederlands Film Festival 2014 in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>