Donderdag 8 oktober -bezoek koning en koningin aan de Mijnstreek

Donderdag 8 oktober bezoeken koning Willem-Alexander en koningin Maxima de voormalige Mijnstreek in de provincie Limburg. Ze bezoeken achtereenvolgens Kerkrade, Sittard-Geleen en Heerlen. Vijftig jaar geleden werd besloten om de mijnen te sluiten. De Oranje-Nassau mijn in Heerlen sloot op 31 december 1974 als laatste mijn in ons land. De voormalige mijnstreek ‘viert met het Jaar van de Mijnen haar verleden, heden en toekomst’.

In Kerkrade heeft het koningspaar op het raadhuis eenontmoeting met de gouverneur van Limburg en de burgemeesters van Kerkrade, Sittard-Geleen en Heerlen. Na een bezoek aan mijnwerkersmonument ‘d’r Joep’ volgt een bezoek aan het Museumplein en verricht het paar de officiële opening van drie musea die 24 oktober voor het publiek opengaan: het Columbus earth theater, het Cube design museum en het Continium discovery center. Bij het industrieel erfgoed Schacht Nuland volgt een ontmoeting met oud-mijnwerkers.

In Heerlen bezoekt het koningspaar het Arcus College op de Onderwijsbouleard: daar wordt gesproken over nieuwe impulsen voor de Mijnstreek. Daarna spreken de koning en de koningin met studenten. Het bezoek wordtafgesloten op het stadhuis in Geleen, waar het koningspaar spreekt met ondernemers uit de regio.

Lees ook:Provincietour Koningspaar door Limburg en Noord-Brabant
Lees ook:Sluitstuk provincietoer Koningspaar naar Zeeland en Zuid-Holland
Lees ook:Cultura Nova 2015 in Heerlen
Lees ook:Provincietoer naar Flevoland en Overijssel
Lees ook:Zestig jaar Vastelaovendconcerten Limburgs Symfonie Orkest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>