Wereld Muziek Concours in Kerkrade

IMG_20160516_111430 2Vrijdag 4 tot en met zondag 28 juli 2013 is Kerkrade het domein van het 17e Wereld Muziek Concours (WMC), een internationaal festival voor blaasmuziek met meer dan 300 concerten op verschillende locaties en uiteenlopende randactiviteiten. Om het jaar komen de beste fanfare-orkesten uit de hele wereld en duizenden bezoekers naar Kerkrade. Op 4 juli is de opening in de Rodahal. Er zijn vier soorten wedstrijden: Brassband Kampioenschappen op zaterdag 6 en zondag 7 juli en de wedstrijden Mars, Marsparade en Show in de drie daaropvolgende weekenden. Wedstrijdlocatie is het Parkstad Limburg Stadion. De wedstrijden beginnen zaterdag om 14.00 uur en zondag om 12.00 uur. In diezelfde drie weekenden zijn de wedstrijden Harmonie en Fanfare in de Rodahal.

 

In het Parkstad Limburg Theater Kerkrade zijn op vrijdag 12, 19 en 26 juli de concertwedstrijden voor Slagwerkensembles. Hoogtepunt voor het publiek is het gratis Buitenfestival in het centrum, van de Markt tot het Continium, dat altijd tienduizenden toeschouwers trekt. In het Paviljoen Continium zijn (betaalde) concerten. Ook het Stadspark dient als concertlocatie. WMC on Tour trekt 10-12 en 16-19 juli rond door Limburg. Vrijdag 12 juli is de Rodahal het domein van Paramusica, voor muzikanten met een beperking. Bij WMC Young Generation komen circa 500 jongeren samen voor workshops, muziek en dagtochtjes. De Internationale Ronde Tafel Conferentie (IRTC) over blaasmuziek staat ook dit jaar weer op het programma.

Lees ook:Wereld Muziek Concours Kerkrade
Lees ook:Wereld Muziek Concours Kerkrade 2011
Lees ook:Donderdag 8 oktober -bezoek koning en koningin aan de Mijnstreek
Lees ook:Brain Experience in Evoluon Eindhoven
Lees ook:Opening musea van de toekomst in Kerkrade: Columbus, Cube en Continium

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>