Wereld Muziek Concours Kerkrade 2011


Donderdag 22 september 2011 opende prinses Máxima in Kerkrade de 16e editie van het Wereld Muziek Concours (WMC), die tot en met zondag 2 oktober plaatsvindt (2013: klik hier). Iedere vier jaar komen tienduizenden deelnemers van de beste fanfare-orkesten uit de hele wereld en honderdduizenden bezoekers naar Kerkrade vanwege het belangrijkste internationale festival voor blaasmuziek. Dit jaar is het precies 60 jaar geleden dat het festival van start ging. Het jubileumprogramma biedt zowel een nostalgische terugblik als een blik op de toekomst.

Een paar highlights: woensdag 28 september is het Kids Day, met een zang- en dansprogramma voor de jeugd. ’s Avonds treedt de jazzformatie New Cool Collective op in de Rodahal, in samenwerking met Jeugdorkesten uit Parkstad Limburg. Vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober vindt voor de 5e keer het Dutch Open plaats: wedstrijden in de Concert Division voor de beste amateur blaasorkesten ter wereld. Orkesten krijgen een uur de tijd om zich van hun beste kant te laten  horen. Vrijdag 30 september vindt ook de Internationale Ronde tafel Conferentie (IRTC) plaats over blaasmuziek. 

Lees ook:Wereld Muziek Concours in Kerkrade
Lees ook:Wereld Muziek Concours Kerkrade
Lees ook:Orlando Festival Kerkrade
Lees ook:Cultura Nova in Heerlen
Lees ook:Scheepsjoagers Festival Wildervank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>