Wereld Muziek Concours Kerkrade

Kerkrade maakt zich op voor de 16e editie van het Wereld Muziek Concours (WMC), het belangrijkste internationale festival voor  blaasmuziek ter wereld, dat iedere vier jaar plaatsvindt (2013: klik hier). Tot 2 augustus komen zeker 600.000 bezoekers genieten van een breed scala aan muziek: mars, show -en concertwedstrijden, concerten en feest in het centrum van de stad. Ruim 20.000 muzikanten van 250 blaasmuziekkorpsen uit 35 landen doen mee. Het openingsfeest op zaterdag 12 juli in het Roda JC voetbalstadion is uitverkocht. Tijdens dat evenement wordt via een groot beeldscherm live geschakeld naar het Vrijthof in Maastricht, waar op dat moment André Rieu met zijn orkest optreedt.

 

Bij de opening dragen scholieren 35 vlaggen van de deelnemende landen door het stadion. Een van de toppers op de opening is Ellen ten Damme. De concertwedstrijden staan overdag en ‘s avonds tijdens de vier WMC weekenden op het programma, in de Rodahal en het Parkstad Limburg Theater Kerkrade. Deelnemers zien dit als een bekroning op hun werk. De Mars, Marsparade -en Showwedstrijden vinden tijdens dezelfde weekenden overdag plaats in het Parkstad Limburg Stadion. In de Rodahal en verschillende theaters geven orkesten, bands, ensembles en solisten diverse concerten. Tijdens de hele WMC is op de Markt, in het Stadspark en op het Museumplein in Kerkrade het gratis Buitenfestival te bezoeken. Verder zijn er workshops, een internationale ronde tafel conferentie, een wedstrijd processiemarsen, de WMC for kids en het Paramuziekfestival.

Lees ook:Wereld Muziek Concours in Kerkrade
Lees ook:Wereld Muziek Concours Kerkrade 2011
Lees ook:Muziek op de Binnendieze in Den Bosch
Lees ook:Symphonica in Rosso 2012 met Doe Maar in GelreDome
Lees ook:Orlando Festival Kerkrade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>