Paleis Het Loo: Beeld van Beatrix

Op Paleis het Loo in Apeldoorn opent op 30 januari – de dag voor haar verjaardag – de tentoonstelling Beeld van Beatrix. De expositie is te zien van donderdag 31 januari tot en met 20 mei. De tentoonstelling is gemaakt ter ere van haar 75e verjaardag, maar is extra actueel, nu ze op 30 april de kroon aan haar zoon overdraagt. Via de NOS waren amateur-kunstenaars opgeroepen om werk in te sturen. De NOS kreeg meer dan 2.000 kunstwerken binnen, waaruit de jury er 80 uitkoos. 

In de jury zaten ontwerper Jan des Bouvrie, NOS-presentator Sasha de Boer en een conservator van het paleis. De uitverkorenen mochten hun werk ‘live’ aan de jury komen laten zien. Uiteindelijk werden er 65 werken uitgekozen; daarnaast prijken werken van professionals als Marthe Röling, Andy Warhol en Ans Markus. Woensdag 30 januari zijn de zoektocht en de officiële opening te zien op Nederland 1 vanaf 19.00 uur in Beeld van Beatrix.

Lees ook:Paleis Het Loo: ‘Chapeau! de hoeden van Koningin Beatrix’
Lees ook:Tentoonstelling Juliana in paleis Het Loo
Lees ook:Defilé terug op Koninginnedag 2009
Lees ook:Spirit of Winter in Paleis Het Loo Apeldoorn
Lees ook:Escher en Islam in Tropenmuseum Amsterdam en Paleis in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>