Filmpremière Les Misérables

IMG_20160511_193957Tegelijk met de galapremière in Pathé Tuschinski begint woensdag 9 januari 2013 om 20.00 uur door het hele land in vijftien bioscopen van Pathé de publiekspremière van Les Misérables, de verfilming van de beroemde musical (klik hier voor de trailer). Regulier gaat de film vanaf donderdag in het hele land draaien. Tickets zijn nu te koop via de website van Pathé en aan de kassa van de bioscopen. Les Misérables speelt zich af in Frankrijk in de 19e eeuw en vertelt het verhaal van ex-gevangene Jean Valjean. Na zijn voorwaardelijke vrijlating wordt hij tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze agent Javert (bron: persbericht).

Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt voor Cosette, de dochter van de alleenstaande moeder Fantine die plotseling door het noodlot getroffen wordt. Tom Hooper (The King’s Speech) verfilmde de succesvolle musical naar de klassieke roman van Victor Hugo uit 1862 die wereldwijd al door meer dan zestig miljoen mensen is gezien. De bekende liedjes, zoals I Dreamed a Dream, Bring Him Home, One Day More en On My Own, worden vertolkt door de hoofdrolspelers Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway en Amanda Seyfried. De meeslepende film kreeg al vele lovende recensies, is genomineerd voor vier Golden Globes en geldt als een belangrijke Oscarkandidaat. De film won zondag 13 januari in ieder geval alvast drie Golden Globes: beste film/musical, beste mannelijke hoofdrol (Hugh Jackman), beste vrouwelijke bijrol (Anne Hathaway, die kort daarop een SAG Award mee naar huis mocht nemen: deze filmprijzen van de filmsterren als beroepsgroep onder elkaar gelden als graadmeter voor een Oscar, net als de Golden Globes).

Lees ook:Gladiator Live in De Doelen Rotterdam
Lees ook:Succesvolle musical Evita in Carré
Lees ook:Amsterdam Film Week 2003
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam
Lees ook:Nick Cave donderdag 8 september bij Pathé, CineMec en Foroxity

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>