Filmpremières Week 2

IMG_20160511_193957Woensdag 8 januari 2013 vond in Pathé Tuschinksi in Amsterdam de galapremière plaats van Les Misérables. Daarnaast was  de publiekspremière in 15 andere zalen in het land (trailer: klik hier). De verfilming van de beroemde musical (van de regisseur van The King’s Speech) naar het gelijknamige boek van Victor Hugo is vanaf donderdag 10 januari voor iedereen te zien in Pathé bioscopen in het hele land. Daarnaast komen er deze week (2/2013) zeven andere grote en/of opmerkelijke films uit:

 

The Awakening: Rebecca Hall speelt Florence Cathcart, een schrijfster die kort na de Eerste Wereldoorlog spirituele oplichterspraktijken probeert te ontmaskeren (trailer: klik hier). Ze ontmoet Robert Mallery, een leraar op een school waar volgens hem een geest van een verloren leerling rondwaart (Pathé).

Gangster Squad: in Los Angeles van de jaren ’40 moet de politie de maffia buiten de deuren zien te houden die vanuit de oostkust zijn vleugeld over de westkust probeert uit te slaan (trailer: klik hier). Met Ryan Gosling, Sean Penn en Emma Stone (Pathé).

Hyde Park on Hudson: Bull Murray speelt de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt (trailer: klik hier). Zijn verre nicht Margaret Suckley wordt heimelijk zijn minnares, maar als de koning en de koningin van Groot-Brittannië op staatsbezoek komen, levert dat problemen op (Pathé).

Like Someone in Love: Akiko probeert als prostituee geld te verdienen om haar studie te bekostigen. Op een dag ontmoet ze een merkwaardige klant: een oudere man (trailer: klik hier). De Iraanse regisseur Abbas Kiarostami was genomineerd voor prijzen op het Chicago International Film Festival 2012 en het Cannes Film Festival 2012 (EYE, filmhuizen).

Lilet Never Happened: het waar gebeurde verhaal over Lilet, een kindprostituee in de Filipijnen (trailer: klik hier). De Nederlandse hulpverlener Claire probeert haar van straat te weg te plukken. Geen makkelijke opgave, met ouders die geen probleem zien in de prostitutie van hun dochter en Lilet zelf die het liefst met niemand te maken heeft (Ketelhuis en andere filmhuizen).

Une Vie Meilleure: chef-kok Yann Laurent krijgt een nieuwe vriendin: Nadia, die een zoontje van 9 heeft (trailer: klik hier). In een opwelling kopen ze een oud leegstaand huis bij een meer, om er een restaurant van te maken, maar dat gaat niet vanzelf. Guillaume Canet won voor zijn hoofdrol de prijs voor Beste Acteur op het filmfestival van Rome. Leila Bekhti speelt Nadia (Ketelhuis en andere filmhuizen).

Finding Nemo: de release van de klassieker in 3D (trailer: klik hier), over een vis die zijn verloren zoon zoekt (Pathé).

Lees ook:Filmpremières donderdag 24 januari 2013
Lees ook:Filmpremières donderdag 17 januari
Lees ook:‘Purple Rain’ zondag 1 mei om 19.00 uur in twaalf bioscopen Pathé
Lees ook:Dagrecord voor Pathé
Lees ook:Première Ushi Must Mary

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>