Filmpremières donderdag 17 januari

De musicalfilm Les Misérables die in on land op 10 januari uitkwam (trailer: klik hier), won afgelopen weekend drie Golden Globe Awards; eind van de maand een SAG Award. . Donderdag 17 januari 2013 komen een aantal nieuwe films uit. Eyecatcher is The Impossible: de aangrijpende gedramatiseerde documentaire over de tsunami in 2004 (trailer: klik hier). De ramp kostte rondom de hele Indische Oceaan 250.000 mensen het leven. De film volgt een gezin dat een vreedzame kerstvakantie doorbrengt op het strand van Thailand, tot vloedgolven eraan komen denderen (Pathé). De komende filmpremières:

 

Django Unchained: Amerika in de 19e eeuw, toen slavenhandel nog de gewoonste zaak was.  De Amerikaanse première werd uitgesteld na de schietpartij op een school in Newtown en het geharrewar over wapenbezit (trailer: klik hier). Regisseur:  Quentin Tarantino, bekend van onder meer Pulp Fiction, waarvoor hij een Oscar voor het scenario won. Met Jamie Foxx, Christoph Waltz en leonardo DiCaprio (Pathé).

The Impossible: realistisch docudrama over de tsunami in Thailand tijdens Kerst 2004 (zie boven). Regisseur: Juan Antonio Bayona. Met Naomi Watts, Ewan McGregor en Tom Holland (Pathé).

Stolen: Meesterdief Will Montgomery is net vrij na 10 jaar gevangenisstraf, maar als hij niet onthult waar hij de buit van zijn laatste overval heeft verstopt, raakt hij in de problemen en wordt zijn tienerdochter gegijzeld (trailer: klik hier). Regisseur: Simon West. Met: Nicolas cage, Malin Akerman en Josh Lucas (Pathé).

Celal ile Ceren: Turkse film over een koppel dat al zes jaar samen is, tot Ceren naar het vrijgezellenfeest van een vriend gaat. (Pathé).

The Sessions: Mark O’Brien ligt in een ijzeren long en besluit op 36-jarige leeftijd dat hij wil worden ontmaagd. Zijn therapeut en een priester helpen bij het vinden van een ‘sex surrogate’ (trailer: klik hier). Regisseur: Ben Lewin. Met John Hawkes, Helen Hunt en Moon Bloodgood (Pathé).

3 (2012): komisch familiedrama.

Saya-zamurai: komedie over het wel en wee van een Japanse samurai.

Offline: na 7 jaar gevangenisstraf wil Rudy Vandekerckhove opnieuw aan de slag als reparateur van wasmachines en zoekt verzoening met het gezin dat hij achterliet. De plannen hebben geen succes en Rudy moet een moeilijke beslissing nemen. Speelfilmdebuut van de Gentse regisseur Peter Monsaert (Ketelhuis en andere filmhuizen).

Lees ook:Filmpremières donderdag 24 januari 2013
Lees ook:Filmpremières Week 2
Lees ook:Exclusieve Piet Piraat Filmfeesten bij Pathé
Lees ook:Première wraakthriller Blue Ruin op International Film Festival Rotterdam
Lees ook:Dagrecord voor Pathé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>